Els panellets són uns pastissos petits, generalment rodons, fets amb una massa de sucre, rovell d’ou i ametlla –de vegades, en receptes casolanes, també porten patata o moniato. Es complementen amb més elements, com ara pinyons, ametlla esbocinada, coco, xocolata, etc. Hi ha tantes maneres de fer panellets com cases que en fan, però aquells més típics són els d’ametlla i els de pinyons.
| Racions |
panellets
|
Ingredients
Massa de panellets
- 400 g Ametlla Triturada
- 200 g Sucre
- 130-140 g Patata
- 1 rovell Ou
Ingredients
Massa de panellets
|
|
Passos
Massa de panellets
- Bullir la patata o fer-la al forn.
- Barrejar tots els ingredients fins formar una bola-massa i deixar-la a la nevera 24 h.
Panellets de nutela (amb 1/4 part de la massa)
- Barrejar la massa i la nutella i fer un xurro.
- Moldre el sucre fins obtenir sucre glacé.
- Tallar trossets, fer boletes i posar el sucre glacé per sobre.
Panellets de cacao
- Barrejar la massa i el cacao i fer un xurro.
- Tallar trossets , fer boletes i fer un forat a la part superior.
- Quan el panellet estigui fred, posar-hi xocolata i deixar-la refredar.
Panellets de cafè
- Barrejar la massa i el cafè i fer un xurro.
- Tallar trossets i fer boletes. Posar un gra de cafè per sobre.
Panellets de pinyons
- Amb la massa mare fer un xurro, tallar trossets i fer boletes.
- Batre un ou i "pringar-se" les mans amb l'ou batut.
- En un bol gran posar els pinyons i agafar-ne uns quants amb la ma fer bola amb els pinyons.
Cocció
- Precalentar forn a 250 graus.
- Coure els panellets posant-los a la segona altura de dalt, a 200 graus dalt i baix entre 5-10 minuts.
Deixa un comentari