Plat
Postre
Cuina
Catalana
Racions
35-40
panellets
Racions
35-40
panellets
Ingredients
Massa de panellets
400
g
Ametlla Triturada
200
g
Sucre
130-140
g
Patata
1
rovell
Ou
Tipologia de panellets
1-2
cullerada petita
Cacao en pols
1-2
cullerada petita
Nutella
1-2
cullerada petita
Cafè molt
(no soluble)
200
g
Pinyons
1
Ou
15-20
gra
Cafè
Passos
Massa de panellets
Bullir la patata o fer-la al forn.
Barrejar tots els ingredients fins formar una bola-massa i deixar-la a la nevera 24 h.
Panellets de nutela (amb 1/4 part de la massa)
Barrejar la massa i la nutella i fer un xurro.
Moldre el sucre fins obtenir sucre glacé.
Tallar trossets, fer boletes i posar el sucre glacé per sobre.
Panellets de cacao
Barrejar la massa i el cacao i fer un xurro.
Tallar trossets , fer boletes i fer un forat a la part superior.
Quan el panellet estigui fred, posar-hi xocolata i deixar-la refredar.
Panellets de cafè
Barrejar la massa i el cafè i fer un xurro.
Tallar trossets i fer boletes. Posar un gra de cafè per sobre.
Panellets de pinyons
Amb la massa mare fer un xurro, tallar trossets i fer boletes.
Batre un ou i “pringar-se” les mans amb l’ou batut.
En un bol gran posar els pinyons i agafar-ne uns quants amb la ma fer bola amb els pinyons.
Cocció
Precalentar forn a
250 graus
.
Coure els panellets posant-los a la segona altura de dalt, a
200 graus
dalt i baix entre
5-10 minuts
.