Imprimir recepta
Mona de pasqua tradicional
Plat Postre
Cuina Catalana
Temps de preparació 4 hores
Temps de cocció 25 minuts
Temps de repòs 2 hores
Racions
Ingredients
Plat Postre
Cuina Catalana
Temps de preparació 4 hores
Temps de cocció 25 minuts
Temps de repòs 2 hores
Racions
Ingredients
Passos
  1. Aboquem al got la llet i l'escalfem: programem 30 segons a 100º a velocitat de cullera. A continuació tirem el llevat i el sucre. Ho barregem 30 segons a velocitat 4.
  2. Afegim la farina i removem una mica amb l'espàtula. Tirem els ous i tornem a barrejar la mescla amb la mateixa espàtula, li donem unes quantes voltes perquè quedi millor distribuïts els ingredients. Programem 5 minuts a velocitat d'espiga.
  3. Afegim la mantega. Es pot tirar una mica la massa cap amunt i amb la mà i tornar-la a col·locar. Així en tornar a programar la màquina no faci molt esforç en intentar arrencar. Programem 5 minuts més a velocitat d'espiga.
  4. Comprovem que hagi quedat una massa ben barrejada: haurà de quedar un aspecte suau i elàstic. Deixem llevar la massa en un bol a part (tapat amb un drap humit). Haurà d'augmentar el doble del seu volum al voltant d'1 hora i mitja o 2 hores.
  5. Preparem una taula amb farina per sobre la superfície. Col·loquem la massa i la pastem una mica amb les mans. Dividim la massa en 2 parts i cada part en 2 porcions. Cada porció la pastarem amb les mans i li donarem forma de bastó. Agafem dos bastons i els trenem entre si, després li donarem forma rodona i unirem els seus extrems. Col·loquem els dos "bollitos" que hem format damunt d'una safata de forn amb paper de forn. Ho deixarem fermentar al voltant d'una hora. Han de fermentar almenys el doble de la seva grandària i perquè surtin esponjosos.
  6. Escalfem el forn a 180°. Batem un ou amb dues culleradetes de llet i ho tirarem per sobre de les mones. Això ho farem perquè quedi una lluentor especial. Tirem sucre en un recipient petit i li afegim dues culleradetes d'aigua, removem bé perquè quedi amb un aspecte grumós. Cobrim les mones amb aquest sucre i els fiquem al forn uns 15 a 20 minuts. IMPORTANT: Si es comencen a cremar per dalt, posar-hi paper de forn fins que estiguin ben cuits.